Afla care este numarul cazurilor de fraude electorale din timpul alegerilor prezidentiale.

Parchetul rus a denuntat aproape 3.000 de cazuri de frauda in timpul alegerilor parlamentare din 4 decembrie, de la liste electorale falsificate si pana la finantari ilegale ale campaniei electorale, incluzand si conflicte de interese, conform unui raport prezentat miercuri.

"Aproximativ 3.000 de incalcari ale legii electorale au fost evidentiate (...) In urma hotararilor judecatoresti, 95 de persoane au primit amenzi cu caracter administrativ", se arata intr-un raport al Parchetului pe care procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, l-a inaintat presedintelui Dmitri Medvedev, scrie MEDIAFAX.

Acest raport, disponibil pe pagina de Internet a Kremlinului, arata ca in regiunile Leningrad si Pskov, cat si in districtul autonom Iamal-Nenet, din comisiile electorale faceau parte persoane care lucrau pentru candidati si care aveau antecedente cu caracter penal sau administrativ.

In regiunea Altai, pe listele electorale apareau 986 de nume ale unor persOane fara drept de vot, dintre care 372 se aflau in inchisoare.

In mai multe regiuni siberiene, printre care Krasnoiarsk si Novosibirsk, au fost semnalate nereguli cu privire la intocmirea listelor electorale.

Parchetul a mai semnalat si cateva cazuri in care campaniile electorale au fost conduse intr-o maniera ilegala, precum si finantari ilegale ale campaniilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.