Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific a lansat o alerta locala de tsunami, in urma cutremurului produs in noaptea de marti spre miercuri.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,3 a avut loc, in cursul noptii de marti spre miercuri, in Indonezia, anunta Institutul american de fizica a pamantului (USGS).

Seismul a avut loc miercuri la ora locala 0.37 (marti, 20.37, ora Romaniei), la o adancime de 30 de kilometri, in largul insulei indoneziene Sumatra, la circa 400 de kilometri de Banda Aceh (Sumatra), conform MEDIAFAX.

A fost emisa o alerta de tsunami

" Cutremurul a avut loc in mare si a fost emisa o alerta de tsunami, dar pana in prezent nu avem nicio informatie despre (eventuale) victime sau pagube ", a declarat, inainte ca alerta sa fie ridicata, Suharjono, directorul tehnic al agentiei. Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific anunta, de asemenea, ca amenintarea unui tsunami de mare anvergura este exclusa, dar ca "exista o infima posibilitate ca un tsunami local sa poata atinge coastele situate la mai putin de 100 de kilometri de epicentrul seismului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.