Alain Jupp a declarat ca speranta realegerii lui Nicolas Sarkozy la presedintia Frantei a revenit.

"In urma cu trei luni, trebuie sa spunem ca indoiala ne rodea inimile, in prezent speranta a revenit", in special din cauza "slabiciunii candidatului socialist", a declarat Juppé la incheierea conventiei nationale a partidului de dreapta UMP cu privire la proiectul sau pentru 2012.

Candidatul Partidului Socialist, François Hollande, "este impietrit in aliante improbabile", "ezita sa fixeze etapele unui proiect pentru Franta, fie ca este vorba despre politica energetica, refondarea Europei, locul Frantei la ONU ...", a enumerat Juppé, potrivit MEDIAFAX.

"Ezita, ezita mult si este un pic ingrijorator pentru cineva care vrea sa exercite functia suprema", a apreciat el.

Asa cum face deseori tabara lui Sarkozy, Juppé a atacat mai multe puncte ale proiectului politic al lui Hollande, citand infiintarea a "300.000 de locuri de munca", "60.000 de profesori suplimentari" si restabilirea "pensionarii la 60 de ani".

"Niciun alt partid aflat in campanie in Europa nu promite sa scada varsta de pensionare", a subliniat el.

"In oglinda", a declarat Juppé, "noi avem forta campionului nostru", Nicolas Sarkozy, "care a dus la bun sfarsit reformele profunde de aproape cinci ani, care in perioada tulbure a crizei are o intuitie buna, fixeaza prioritatile, conduce bine si face auzita sus si tare vocea Frantei in Europa, in G8, in G20, la ONU si in lume".

Sarkozy nu a declarat pana in prezent daca va candida la alegerile prezidentiale din aprilie si mai 2012, dar toata presa considera ca acesta va incerca sa obtina un nou mandat.

Ultimele sondaje continua sa il crediteze pe Hollande cu o victorie in fata lui Sarkozy in cazul unui al doilea tur de scrutin. Acestea il plaseaza pe candidatul socialist in fata actualului presedinte in intentiile de vot si in primul tur de scrutin, dar diferenta dintre cei doi s-a redus in ultimul timp.

Citeste si:
Tariceanu: Am avut telefonul ascultat in 2012 si in 2014; au...
Tariceanu: Am avut telefonul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.