Presedintele american, Barack Obama, a invocat miercuri vointa divina pentru a convinge ca planul sau privind locurile de munca este fundamentat, ironizandu-i pe adversarii sai republicani care au votat cu o zi inainte pentru a incuraja folosirea devizei nationale "In God we Trust", relateaza AFP.

Reafirmarea devizei nationale "nu ii va aduce pe oameni la munca. Eu cred in Dumnezeu, dar Dumnezeu vrea sa ne ajutam singuri trimitandu-i pe oameni la munca", a declarat presedintele Obama.

El ironiza astfel votul republicanilor de marti, din Camera Reprezentantilor, vizand incurajarea afisarii in public a devizei nationale "In God we Trust" ("In Dumnezeu credem"), imprimata pe bancnotele americane, conform MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a temperat ulterior afirmatiile lui Obama. "Eu cred ca presedintele a vrut sa spuna ca sta in puterea noastra sa facem ce este necesar pentru a ajuta poporul american".


Barack Obama vizita miercuri un pod din apropierea capitalei Washington, care urmeaza sa fie renovat, un loc pe care l-a ales pentru a apara din nou planul sau de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de munca.

"Nu exista nici un motiv bun de a se opune acestui plan, nici unul. Iar membrii Congresului care voteaza impotriva vor trebui sa explice in fata alegatorilor", a adaugat presedintele Obama. "Poporul american este cu mine in acest caz", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.