Micuta localitate bavareza Wernberg-Koblitz se afla, de duminica seara, in stare de soc: Johann M., un barbat in varsta de 49 de ani, a patruns inarmat cu un pistol in restaurantul din sat, unde a inceput sa traga rafale asupra mesenilor, aflati acolo pentru a petrece o seara placuta. Dezaxatul a ucis un localnic in varsta de 67 de ani, iar alti opt oameni au fost raniti Ð majoritatea aflandu-se in stare extrem de grava, fiind impuscati in abdomen sau torace.

Individul, cunoscut satenilor deoarece provenea din localitatea invecinata, a reusit sa fuga, la ora actuala fiind dat in urmarire federala si cautat de peste o suta de echipaje ale politiei. Fortele de ordine au anuntat ca faptasul, un somer, era vanator pasionat si poseda numeroase arme de foc automate Ð atat pistoale, cat si pusti. Dupa baia de sange din Bavaria, autoritatile se tem de alte incidente grave provocate de fugar in momentul in care acesta se va simti incoltit de politie. Purtatorul de cuvant al politiei din Amsberg a declarat presei ca, din nefericire, trebuie pornit de la ideea ca ucigasul este inarmat pana in dinti.

Granita cu Cehia era ieri practic blocata ca urmare a faptului ca politia controla riguros fiecare masina. Operatiunile fortelor de ordine au fost insa ingreunate de conditiile meteo extrem de nefavorabile, o mare parte a Bavariei fiind cufundata intr-o ceata groasa, ceea ce a facut imposibila utilizarea elicopterelor. Nimeni nu stie, deocamdata, ce l-a determinat pe barbat sa deschida focul asupra unor oameni pe care-i cunostea de-o viata. Satenii din Wernberg-Koblitz erau ieri inca sub stare de soc dupa macelul petrecut sub ochii lor, astfel incat autoritatile au deplasat mai multi psihologi la fata locului, atat cei aproximativ 60 de martori oculari, cat si membrii familiilor celor rapusi de gloante necesitand asistenta psihologica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.