Autoritatile americane avertizeaza prezenta teroristilor in aeroporturi care implanteaza bombe sub pielea pasagerilor.

Grupurile extremiste recurg la aceasta masura pentru evita controalele de securitate din aeroporturi, au avertizat autoritatile americane.

Este vorba despre o tehnica ce ar putea fi utilizata de teroristi, dar nu exista nicio dovada asupra unui pericol imediat, au anuntat serviciile de securitate americane. Potrivit acestora se are in vedere sporirea masurilor de securitate la nivel international si in Statele Unite, deoarece tehnologia folosita in prezent nu poate detecta bombele implantate sub piele.

Printre noile proceduri de securitate, agentii ar putea recurge mai sistematic la prelevari de probe pe piele pentru depistarea oricarei urme de explozibil.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, sustine ca TSA si Departamentul de Securitate Interna a oferit o perspectiva larga companiilor aeriene in privinta informatilor cu privire la intentia teroristilor de a lua ca tinta sectorul aerian".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.