Christchurch, al doilea oras ca importanta din Noua Zeelanda, deja devastat de doua seisme in ultimele zece luni, a fost afectat luni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informatii, nu s-au soldat cu victime.

Orasul a fost afectat luni la pranz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri de Christchurch si hipocentrul la o adancime de 11 kilometri.

Cateva minute mai tarziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cu magnitudinea 6, avand epicentrul la 14 kilometri de oras si hipocentrul la 11 kilometri, potrivit MEDIAFAX.

"Serviciile de salvare au intervenit imediat, dar este inca prea devreme pentru a confirma daca exista raniti", a declarat primarul orasului, Bob Parker. "Sper ca informatile care imi parvin despre raniti se refera la rani usoare", a afirmat el la Sky News.

O cladire s-a prabusit in centrul orasului, in mare parte parasit dupa cutremurul de la 22 februarie, si nici o persoana nu a fost gasita sub daramaturi, a precizat un purtator de cuvant al politiei.

Al doilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat politia sa evacueze o parte din ceea ce se numeste "zona rosie", in centrul orasului.

Politia le-a cerut locuitorilor sa verifice daca vecinii lor si apropiatii sunt in stare buna si le-a recomandat sa ramana in case. Dar multi au iesit pe strada pentru a merge la apropiatii lor sau pentru a incerca sa se intoarca acasa. Compania de electricitate Orion a anuntata ca 54.000 de locuinte sunt private de curent electric. [VIDEO] Cat a costat cutremurul din Noua Zeelanda?]

  • La 4 septembrie 2010, orasul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat cu morti, dar a provocat pagube importante.

Noile cutremure intervin in ziua in care incepe o ancheta privind prabusirea unui imobil din centrul Christchurch, care s-a soldat cu moartea a 106 persoane, intre care 65 de studenti straini, in timpul seismului din februarie
Citeste si:
Ciclonul Gabrielle a făcut dezastru în Noua Zeelandă
Ciclonul Gabrielle a făcut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.