Lupta impotriva traficului de fiinte umane, care mult timp s-a concentrat asupra salvarii sclavilor sexuali si asupra pedepsirii pestilor si a contrabandistilor, isi indreapta atentia catre marile corporatii, si incearca sa se asigure ca acestea nu faciliteaza, involuntar, sclavia moderna.

Parlamentarul American Chris Smith a declarat intr-o conferinta ca Delta Air Lines Inc. a inceput sa isi instruiasca personalul pentru a observa victime ale traficului de carne vie si sa anunte politia la aterizare, scrie Huffington Post.

Conferinta a fost organizata de Ambasada SUA in Vatican, la Scaunul Sfant, care se afla intr-o lupta continua de combatere a traficului de carne vie.

Intre 12.3 si 27 de milioane de oameni sunt victimele traficului de carne vie si a sclaviei. Lor li se promite un trai mai bun, insa sunt fortati sa se prostitueze, sa munceasca sau sa fie sclavi.

Ambasadorul SUA, Luis CdeBaca, un sustinator al luptei impotriva traficului de carne vie, spune ca odata constientizata problema, se iau si masuri legale impotriva traficantilor si care sa poata proteja victimele, insa urmatorul pas il va reprezenta implicarea consumatorilor si a marilor corporatii.

“Este necesar ca firmele din sectorul privat sa colaboreze cu toate tarile pentru a dat de urma lantului de aprovizionare cu bunuri ieftine si sa puna cap la cap informatiile pentru a descoperi retelele de trafic si a lupta impotriva lor”
, a spus acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.