Republicanii din toate tarile europene vor iesi la protest in ziua nuntii regale, in Londra, pentru a protesta impotriva monarhiei.

Republicani din toata Europa vor iesi in strada in Londra pe 29 aprilie, in ziua nuntii dintre Printul William si Kate Middleton, in favoarea abolirii monarhiei.

Grupul britanic de presiune va coordona manifestatia in care vor participa activisti din Suedia, Danemarca, Spania, Olanda si Belgia, scrie El Mundo.

Antimonarhistii vad in nunta regala o oportunitate nepretuita pentru a-si apara cauza, chiar daca recunosc ca e posibil ca protestul lor sa fie sufocat sub multimea de oameni care isi vor exprima dragostea si simpatia fata de familia regala britanica. Insa un reprezentat al grupului spune ca „Oamenilor nu le pasa de familia regala, si atunci cand apare o ocazie de acest gen, ei incep sa se gandeasca la monarhie.”

De cand William si-a anuntat logodna cu Kate, numarul membrilor grupului de manifestanti a crescut cu 50%, si a ajuns la un numar de 14.000 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.