Scandalul legat de comportamentul militarilor Pentagonului este relansat de un post de televiziune australian, care a difuzat imagini in care soldatii americani incendiau cadavrele a doi talibani in nordul Afganistanului. Scena este prezentata ca un demers al unei unitati de operatiuni psihologice, fiind urmata de anunturi provocatoare si de descurajare lansate prin megafon de militarii Pentagonului, numindu-i pe talibani ,o rusine pentru religia musulmana", ,caini lasi" si ,domnisoare" care si-au lasat confratii ,sa fie pusi cu fata spre apus si arsi" in loc sa le recupereze corpurile.

Pentagonul s-a aratat foarte ingrijorat de informatiile publicate si a anuntat investigarea, care sugereaza incalcarea Conventiei de la Geneva. Purtatorul de cuvant Bryan Whitman recunoaste ca armata SUA este pusa din nou in incurcatura, dupa ce scandalul abuzurilor de la Abu Ghraib a culminat recent cu condamnarea lui Lynndie England, unul dintre principalii protagonisti ai scenelor care au oripilat opinia publica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.