Operatorul centralei nucleare avariate de la Fukushima, TEPCO, intentioneaza sa injecteze azot in reactorul 1, pentru a evita o posibila explozie provocata de acumularea de hidrogen

Expertii prezenti in centrala se tem ca volumul de hidrogen continua sa creasca, pana cand va produce o explozie, prin contact cu oxigenul din aer, scrie MEDIAFAX.

Explozii de hidrogen au avariat, deja, in mod serios, cladirile celor doua reactoare de la Fukushima Daiichi (numarul 1), fara sa afecteze, insa, interiorul instalatiei, dupa cutremurul urmat de un tsunami devastator de la 11 martie.

"Intentionam sa injectam azot in cladirea reactorului 1, pentru ca, probabil, in aceasta s-a acumulat hidrogen", a declarat un oficial din cadrul TEPCO.

Aceasta operatiune "de neutralizare" ar putea incepe inca de miercuri, a adaugat societatea. Ea urmeaza sa dureze cateva zile.

Un gaz inert, azotul este utilizat in mod frecvent in zonele de stocare sensibile, pentru a cobori nivelul de oxigen in aer si a inlocui, astfel, o parte a atmosferei.

Revenirea temerilor privind o explozie intervine in contextul in care TEPCO a reusit, miercuri dimineata, sa opreasca scurgerea de apa puternic radioactiva, care se deversa in Oceanul Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.