Mai ai multi civili au fost ucisi sau raniti vineri, in cursul unui atac aerian al fortei internationale a NATO (ISAF) in Afganistan, in provincia sudica Helmand, a anuntat ISAF sambata, fara a preciza numarul victimelor.

"Civili afgani au fost ucisi sau raniti in districtul Naw Zad, in provincia Helmand, ieri", a precizat ISAF intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Aparatele NATO au vizat doua vehicule suspectate ca transportau un lider taliban si pe adjunctii sai, dar ulterior s-a constatat ca era vorba despre civili, a explicat NATO.

Guvernatorul provinciei, Muhammad Gulab Mangal, a anuntat ulterior, intr-un comunicat, ca sapte civili, intre care trei copii, au fost ucisi in atacul NATO si alti cinci au fost raniti.

"Doi barbati, doua femei si trei copii au fost ucisi, iar un barbat, o femeie si trei copii au fost raniti, cand un vehicul insurgent (vizat de NATO-n.r.) a explodat alaturi de masina lor, in districtul Naw Zad"
, potrivit comunicatului.

Un purtator de cuvant al ISAF a confirmat ca este vorba despre acelasi incident, dar a refuzat sa confirme bilantul pana la finalizarea anchetei demarate de NATO.

Alianta Nord-Atlantica a fost acuzata recent de mai multe erori, declansand furia presedintelui afgan, Hamid Karzai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.