Consiliul Municipal din New York a adoptat miercuri interdictia de a fuma in parcurile din oras, pe plaja si in alte locuri in aer liber, un vot care a fost salutat imediat de primarul Michael Bloomberg.

Interdictia se aplica in aproximativ 1.700 de parcuri si celor aproximtiv 22 de kilometri de plaje din oras, dar si in anumite zone pietonale, ca Times Square, sau in zone de promenada, ca Brighton Beach, in Brooklyn (sud-est), relateaza AFP.

Consilierii au adoptat textul cu 36 de voturi la 12, iar legea va intra in vigoare la trei luni dupa ce va fi semnata de primar.

Amenzile, in valoare de 50 de dolari, vor fi aplicate de politia parcurilor (City Parks Department), care patruleaza si in oras, pentru a efectua inspectii sanitare in restaurante si piete, potrivit MEDIAFAX.

"In aceasta vara, new-yorkezii care se afla in cautare de aer proaspat si relaxare vor putea respira si se vor putea aseza pe plaje care nu vor mai fi acoperite de chistoace de tigara", a declarat, intr-un comunicat, primarul, un sustinator al abolirii fumatului, care a fost interzis, deja, in restaurantele si barurile new-yorkeze de noua ani.

"Locuitorii orasului traiesc, in medie, cu 19 luni mai mult decat in 2002", a adaugat Michael Bloomberg.

"Statisticile nu mint. Fumatul pasiv ucide. Nimeni nu ar trebui sa fie nevoit sa inhaleze fumul de tigara in timp ce se plimba in parc sau pe plaja", a declarat presedintele Consiliului Muncipal, Christine Quinn.

Atunci cand a fost prezentat proiectul de lege, fumatorii din New York au denuntat o masura pe care o considera abuziva, apreciind ca aduce atingere libertatilor si drepturilor omului.

Citeste si: Cum renuntam la fumat?

Cati nefumatori ucide anual fumul de tigara?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.