Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a fost resimtit in insula Okinawa, in largul coastelor Japoniei, generand avertismente de tsunami.
Potrivit Fox News, Agentia Meteorologica Japoneza (JMA) a emis un avertisment de tsunami pentru insulele situate in apropierea epicentrului seismului, aflat la jumatatea distantei dintre Okinawa si Taiwan. Inaltimea valurilor seismice preconizate ar putea fi de maximum 0,45 metri.

Analiza preliminara a Insitutului american de Geofizica USGS arata ca seismul s-a produs la adancimea de 35,9 kilometri, epicentrul sau fiind localizat la 112 kilometri est de Insulele Ryukyu.

JMA a emis un avertisment de tsunami pentru regiunile Miyakojima si Yaeyama, zone de coasta din partea sudica a Japoniei.
De asemenea, JMA a estimat ca un val tsunami s-a produs deja, dar nu a provocat pagube, si ca ar putea exista modificari ale nivelului marii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.