Sapte ani Inchisoare pentru reporterul Al-Jazeera care l-a intervievat pe Osama bin Laden.

Justitia spaniola l-a condamnat, luni, pe liderul al-Qaida din Spania, sirianul Imad Eddin Barakat Yarkas (alias Abu Dahdah), la 27 de ani de Inchisoare pentru apartenenta la reteaua terorista si conspiratie In vederea comiterii atentatelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite. Jurnalistul-vedeta al canalului de televiziune Al-Jazeera, Tayssir Allouni, autor al primului interviu cu Osama ben Laden In Afganistan dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, a fost condamnat la sapte ani de Inchisoare pentru apartenenta la al-Qaida.

Verdictul a fost dat la Incheierea celui mai amplu proces organizat vreodata In Europa Impotriva al-Qaida, care s-a desfasurat, In conditii de maxima securitate, de la 22 aprilie pana la 5 iulie, In capitala spaniola.Toti ceilalti acuzati, In afara de Abu Dahdah, care a primit sentinta cea mai severa, au fost condamnati la pedepse cuprinse Intre sase si 11 ani de Inchisoare. Sase dintre ei au fost achitati din lipsa de probe. Abu Dahdah a fost acuzat cu precadere ca a participat, In iulie 2001, la Tarragon, In nord-estul Spaniei, la o reuniune la care seful comandoului sinucigas, egipteanul Mohammed Atta, si un alt membru al al-Qaida, Ramzi Bin al-Shibh, ar fi pus la punct ultimele detalii ale atentatelor.

In ceea ce-l priveste pe ziaristul spaniol de origine siriana Tayssir Allouni, condamnat la sapte ani Inchisoare, el nu a contenit sa nege apartenenta sa la al-Qaida. Reporterul era acuzat cu precadere ca a dat bani unui lider al-Qaida din Afganistan, pe care Il gazduise la domiciliul sau din Granada, In sudul Spaniei.Canalul de televiziune Al-Jazeera a afirmat, luni, ca va face apel pentru a contesta sentinta "nedreapta" a justitiei spaniole.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.