Un militar iordanian si-a pierdut viata in urma unui atac cu rachete impotriva a doua nave ale marinei americane, ancorate in portul Aqaba, din Iordania, relateaza Reuters. Atentatul a fost revendicat de "Brigazile Abdullah al-Azzam ale al-Qaeda din Levant si Egipt", grupare care pretinde ca actioneaza in numele al-Qaeda.

Rachetele lansate de teroristi si-au ratat tintele, insa unele au ajuns si in portul israelian Eliat. Un oficial al fortelor de securitate israeliene a declarat ca sunt urmarite trei persoane implicate in organizarea atacului cu rachete Katiusa. "Cautam un sirian si doi irakieni care sunt in Aqaba si care folosesc numere kuweitiene la automobile", a spus oficialul iordanian citat de Reuters. O alta sursa iordaniana a declarat ca depozitul de unde a fost lansat atacul fusese inchiriat in urma cu cateva zile de trei irakieni si un egiptean.

Ministrul israelian al apararii, Shaul Mofaz, a declarat ca "una sau doua" rachete au aterizat pe aeroportul si in zona unui hotel din portul Eliat, oras situat la 9 kiloemetri de Aqaba. Nici o persoana nu a fost ranita in Eliat, a precizat ministrul israelian.

Un purtator de cuvant al marinei americane a declarat ca una dintre rachete a ratat de putin USS Ashland (foto). Cealalta nava tintita de teroristi a fost USS Kearsarge.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.