Guvernul israelian s-a pronuntat duminica in favoarea expulzarii a 400 de copii ai unor imigranti aflati in ilegalitate, permitandu-le altor 800 sa ramana in tara, anunta surse oficiale citate de AFP.

Majoritatea ministrilor au sustinut recomandarile comisiei interministeriale create de premierul Benjamin Netanyahu pentru a decide soarta celor 1.200 de copii ai familiilor de imigranti, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit deciziei guvernamentale, citate de AFP, copiii care au trait cinci ani in Israel si vorbesc ebraica vor avea dreptul sa ramana in aceasta tara. Ceilalti vor fi expulzati impreuna cu famiiile in urmatoarele saptamani.

Soarta acestor copii a starnit polemici ample in Israel. Ei vorbesc ebraica, sunt in scoli israeliene si considera ca Israelul este patria lor.

Potrivit estimarilor oficiale, aproximativ 220.000 de muncitori straini s-au instalat in Israel si 100.000 lucreaza ilegal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.