Trei teroristi s-au aruncat in aer intr-un templu sufist din orasul Lahore, situat in estul Pakistanului, provocand moartea a cel putin 40 de persoane, o continuare brutala a atacurilor comise de extremisti, vizand adeptii uneia dintre cele mai populare si moderate versiuni a religiei islamice.

Mii de credinciosi se aflau in templul Data Gunj Bakhsh, cand doi kamikaze s-au aruncat in aer inauntru. Un al treilea atac a avut loc in fata portii, au declarat politia si martori, relateaza Wall Street Journal.

Atacatorii au aruncat grenade in multime, dupa rugaciune, dupa care au detonat explozibilii pe care ii aveau asupra lor, transmite NewsIn.

"A fost o explozie enorma si a fost haos total", a declarat un martor pentru postul privat de televiziune GEO TV.

Pe langa cei 40 de morti, circa 175 de persoane au fost ranite, a spus un oficial local. Echipele de salvare au precizat ca bilantul ar putea creste, din cauza numarului mare de raniti aflati in stare critica.

Potrivit fortelor de ordine, talibanii s-ar afla in spatele atacurilor de joi, dar nicio grupare nu si-a asumat responsabilitatea deocamdata.

Atacul a fost al doilea vizand un lacas de cult din Lahore, al doilea oras ca marime al tarii, in putin peste o luna. La sfarsitul lunii mai, militanti inarmati cu pusti de asalt si grenade au atacat doua moschei ale cultului Ahmadi, provocand moartea a peste 95 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.