Papa Benedict al XVI-lea ar putea veni in vizita in Romania cel tarziu anul viitor, dar, dupa invitatia adresata de presedintele Traian Basescu si transmisa miercuri de ministrul Teodor Baconschi, ar mai fi nevoie de o invitatie si din partea Patriarhului Daniel, transmite RRA, preluat de RADOR.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a fost primit miercuri la Papa Benedict al XVI-lea, dupa traditionala Audienta Generala de la Vatican, iar cu acest prilej seful diplomatiei romane a reiterat Suveranului Pontif invitatia de a vizita Romania, anunta MAE.

Fost ambasador la Vatican in perioada 1997 - 2001, Baconschi s-a intalnit miercuri cu seful diplomatiei pontificale, Dominique Mamberti, si cu Jean Louis Tauran, presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios.

In cursul dialogului cu seful diplomatiei pontificale a fost evocata importanta pe care vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a avut-o pentru evolutia ascendenta a relatiilor bilaterale si necesitatea dezvoltarii lor armonioase in continuare, relateaza NewsIn.

Ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, s-a aflat marti si miercuri intr-o vizita oficiala in Italia si la Vatican, la invitatia omologilor sai Franco Frattini, seful diplomatiei italiene, respectiv Dominique Mamberti, secretar pentru raporturile cu statele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.