Rusia a suspendat adoptiile copiilor de catre familii americane, pana cand regulile vor fi stabilite cu oficiali americani, a declarat joi un purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Moscova.

"Noi adoptii ale unor copii rusi de catre cetateni americani, care in prezent sunt suspendate, vor fi posibile numai in cazul in care se ajunge la un astfel de acord", a spus purtatorul de cuvant Andrei Nesterenko, relateaza NewsIn, citand CNN.

Contactata, ambasada americana la Moscova a dat asigurari ca nu exista motive de ingrijorare. "Le-as spune familiilor americane care sunt in proces de adoptie sa nu se ingrijoreze prea tare", a declarat John Beyrle, ambasador american in Rusia. "Lucram la acest lucru si chiar nu credem ca va avea efect pe termen lung asupra abilitatii familiilor americane de a adopta aici", a precizat el.

Cazul unui baietel rus adoptat de o familie americana, care apoi l-a trimis inapoi, singur, in Rusia, a provocat o polemica de proportii.

Artiom Saveliev, un baietel in varsta de sapte ani adoptat de o familie americana, a revenit in Rusia, neinsotit, avand asupra sa un mesaj in care parintii adoptivi spuneau ca nu mai au nevoie de el, potrivit mail online. [Baietel rus, abandonat de parintii adoptivi]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.