Declaratia intervine la o saptamana dupa ce ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo a scris ca analisti din Coreea de Sud, Statele Unite si China intentioneaza sa se intalneasca luna viitoare la Beijing, pentru a discuta planuri de rezerva in cazul unei posibile prabusiri a regimului comunist de la Phenian.
"Cei care incearca sa darame sistemul din (Coreea de Nord- n.red.), indiferent daca joaca un rol principal sau pasiv, vor cadea victima unor atacuri nucleare fara precedent ale armatei invincibile", a declarat un purtator de cuvant al armatei de la Phenian, potrivit NewsIn.

Astfel de avertismente sunt obisnuite, in conditiile in care Phenianul joaca adesea pe "cartea nucleara" atunci cand incearca sa amane discutiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene sau cand cere concesii din partea comunistatii internationale.

In 9 martie, Phenianul a amenintat ca isi va spori capacitatea nucleara, in replica la ceea ce a calificat drept "amenintari si provocari militare permanente din partea Statelor Unite". Coreea de Nord a facut referire la exercitiile anuale comune desfasurate de SUA si Coreea de Sud in apropiere de granitele sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.