Ucraina nu respecta prevederile Conventiei Ramsar si standardele internationale de mediu. Aceasta a fost concluzia celei de-a cincea Reuniuni Regionale pe Europa pentru aplicarea si eficacitatea Conventiei privind zonele umede de importanta internationala, in cadrul careia problematica construirii de catre autoritatile ucrainene a Canalului Bastroe a fost unul dintre principalele subiecte de pe agenda. Participantii au apreciat ca modul in care este aplicat proiectul ucrainean ridica anumite semne de intrebare referitoare la capacitatea organizatiilor internationale de a utiliza instrumente adecvate pentru prevenirea degradarii mediului si, in cazul de fata, a unei zone umede de importanta internationala, ca urmare a initierii unor proiecte de infrastructura cu impact major asupra mediului inconjurator.

Avand in vedere ca ruta Bastroe constituie cea mai proasta alternativa dintre cele prezentate pentru construirea canalului, Conventia Ramsar a fost unul dintre primele foruri internationale care au solicitat autoritatilor ucrainene, inca din octombrie 2003, sa elaboreze un studiu de impact si sa analizeze alte rute pentru construirea acestuia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.