Veselin Vlahovici, un sarb cautat pentru crime de razboi, printre care peste 100 de asasinate, comise in timpul conflictului din Bosnia, a fost arestat in estul Spaniei, a anuntat marti Ministerul de Interne.

Numit "monstrul din Grbavica", numele unui cartier din Sarajevo, Vlahovici este acuzat "in peste 100 de asasinate ce au vizat femei si copii, precum si pentru violuri si tortura" in timpul razboiului din Bosnia, potrivit unui comunicat.

Vizat de trei mandate internationale de arestare, printre care unul pentru genocid, barbatul a fost arestat luni in cadrul unei operatiuni impotriva unei bande de hoti, originari din Europa de Est.

"Vlahovici era paramilitar. Este suspectat pentru crime, delicte grave si jafuri", a spus un purtator de cuvant al Parchetului din Bosnia.

Vlahovici este un fost boxeur. Cand s-au declansat ostilitatile, el s-a alaturat unui grup de paramilitari sarbi, foarte cruzi, care controlau cartierele din Sarajevo majoritar sarbe. Nascut in Muntenegru in 1969, el locuia in regiunea spaniola Alicante. In momentul arestarii, avea asupra sa acte bulgare false.

In afara de crimele de razboi, este acuzat pentru mai multe infractiuni dupa conflict, mai ales un atac armat intr-o cafenea din Muntenegru, in 1998, si pentru tiruri in cursul unei reglari de conturi, tot in Muntenegru. Barbatul a fost inchis in Muntenegru pentru aceste infractiuni, dar a reusit sa scape in 2001.

De asemenea, este acuzat ca a impuscat un barbat la intrarea intr-un bar din Serbia, la doar cateva zile dupa ce a fugit din inchisoare, si a fost condamnat in absenta la 15 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.