Autoritatile din comitatul Los Angeles au ordonat marti evacuarea a peste 500 de locuinte, in conditiile in care in regiune sunt asteptate ploi puternice, ceea ce creste riscul formarii unor torente de noroi.

Torentele de noroi au afectat deja 43 de locuinte in weekend, transmite AFP, conform NewsIn.

Circa 527 de case sunt vizate de noua masura, toate situate la baza dealurilor de la nord de Los Angeles, unde un incendiu de proportii a distrus vara trecuta 60.000 de hectare de vegetatie, facand terenul foarte instabil.

"Evacuarile au fost ordonate ca masura de precautie, in conditiile previziunilor de ploi puternice marti si miercuri", au explicat autoritatile.
Aceste masuri intervin in urma criticilor care au vizat autoritatile dupa torentele de noroi din weekend, care au distrus 12 case si au avariat alte 31.

Serviciile meterologice au avertizat ca se vor inregistra ploi abundente, dat autoritatile nu au luat nicio masura preventica pentru locuitorii din zonele vizate - Canada Flintridge, La Crescenta si Altadena.

Susan Cannon, specialista in eroziunea provocata de incendii la Institutul american de geofizica (USGS) s-a alaturat concertului de critici. "Este un miacol ca nimeni nu a fost ucis sau ranit", a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.