Yemenul refuza participarea unor forte straine la operatiunile pe care le desfasoara impotriva al-Qaida, a anuntat ministrul de externe Abou Bakr Al-Kourbi, intr-un interviu publicat joi de un ziar guvernamental.

"Guvernul (...) nu accepta prezenta fortelor straine pe teritoriul sau decat in cadrul cooperarii pentru formarea fortelor yemenite", a declarat ministrul pentru cotidianul 26September, al Ministerului Apararii, relateaza NewsIn.

"Vrem sa ne formeze trupele, sa ne furnizeze echipamente, material de lupta, arme sofisticate si mijloace de transport moderne", a adaugat ministrul, intrebat despre ajutorul asteptat din partea Statelor Unite. "In ultima instanta, le revine guvernului si fortelor yemenite sa decida modul de actiune impotriva nelegiuitilor, fie ca sunt din al-Qaida sau din alte grupari", a mai spus el.

Marea Britanie si Statele Unite au anuntat ca isi vor spori actiunile impotriva terorismului in Yemen si Somalia, dupa tentativa de atentat din 25 decembrie, vizand un avion american.

Duminica, John Brennan, consilier pe probleme de terorism al lui Barack Obama, a dat asigurari ca Washingtonul nu intentioneaza sa deschida in Yemen un al doilea front in razboiul impotriva terorismului si nici sa desfasoare, pentru moment, trupe.

Kourbi a calificat drept false informatiile aparute in presa americana, ce a evocat o participare militara a Statelor Unite in raidurile desfasurate in 17 si 24 decembrie impotriva pozitiilor al-Qaida din Yemen, soldate cu moartea a peste 60 de militanti islamisti, potrivit Sanaa.

Sambata, postul de televiziune CBS a anuntat ca atacurile recente impotriva pozitiilor al-Qaida din Yemen au fost desfasurate de SUA. [Yemen, una dintre cele mai "periculoase" tari din lume]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.