Nicolas Sarkozy i-ar fi cerut sotiei sale sa nu se mai amestece in subiectele politice, in conditiile in care electoratul de dreapta este nemultumit de el, iar formatiunea sa o acuza pe Prima Doamna ca il influenteze spre stanga, relateaza The Telegraph.
Potrivit revistei L'Express, Carla Bruni-Sarkozy este considerata responsabila pentru "majoritatea problemelor sefului statului din aceasta toamna turbulenta".

Popularitatea lui Sarkozy este la cel mai scazut nivel in sondaje dupa alegerile din 2007 (37%), iar presedintele incearca sa atraga din nou baza conservatoare a electoratului sau, inainte de alegerile regionale din martie.

Multi alegatori sunt nemultumiti de o serie de scandaluri, de la acuzatii de nepotism privind candidatura fiului presedintelui pentru conducerea companiei care administreaza cel mai mare cartier de afaceri din Europa, La Defense, pana la cartea ministrului culturii, Frederic Mitterrand, despre turism sexual. Carla Bruni-Sarkozy, prietena a lui Mitterand, l-ar fi sfatuit pe seful statului sa il numeasca ministru pe acesta.

De asemenea, Prima Doamna i-ar fi incurajat pe ministri sa il sustina pe Roman Polanski, producatorul de film arestat in Elvetia, ce urmeaza sa fie extradat in Statele Unite pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 13 ani, in 1977.

Saptamana aceasta, Sarkozy a lansat o dezbatere nationala despre "identitatea nationala" si intentioneaza sa impuna restrictii de circulatie delincventilor.

Un prieten al lui Bruni-Sarkozy a declarat pentru site-ul 20minutes.fr ca "sotul sau i-a cerut sa nu intervina in subiecte (politice - n.red.)". "Iar acest lucru nu o deranjeaza", a adaugat sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.