"Ministerul britanic al Apararii a intocmit planurile pentru retragerea unei mari parti a trupelor din Irak, in urmatoarele 18 luni, trupe care urmeaza sa fie deplasate in Afganistan", scrie "Financial Times". Aceasta va fi cea mai mare miscare de trupe britanice de la inceputul razboiului din Irak. Potrivit sursei citate, prima faza a operatiunii urmeaza sa aiba loc in aceasta toamna, prin predarea controlului unitatilor irakiene in sudul tarii.

Pe de alta parte, la Bagdad s-au inregistrat ieri doua atacuri impotriva reprezentantilor diplomatici ai Pakistanului si Bahreinului, fara a se inregistra victime, relateaza Reuters.

Reprezentantul oficial al Bahreinului la Bagdad a fost ranit usor de catre mai multe persoane care au deschis focul asupra masinii diplomatului. Politia irakiana a declarat ca nu se cunosc motivele atacului. La putin timp de la acest incident, persoane inarmate au deschis focul si asupra masinii reprezentantului diplomatic al Pakistanului, insa acesta nu a fost ranit. Cele doua atacuri au avut loc la doua zile de la rapirea ambasadorului Egiptului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.