Surse din cadrul agentiilor internationale de securitate au declarat pentru BBC ca Radovan Karagici, fostul lider politic al sarbilor bosniaci, suspectat ca a comis crime de razboi, se ascunde in Muntenegru. Sursele au precizat ca au informatii demne de incredere ca acesta traieste intr-o zona muntoasa din apropierea orasului Niksici, unde a copilarit.

Aceasta este pentru prima data cand apar informatii atat de precise privind locul in care se afla Karagici. Alte surse au declarat pentru BBC ca Radovan Karagici nu mai locuieste in zona majoritar sarba a Bosniei-Hertegovina. Trupele de mentinere a pacii din Bosnia nu pot intreprinde nici o actiune, avand in vedere ca jurisdictia lor nu acopera si Muntenegru. Radovan Karagici este cautat de opt ani, fiind acuzat de genocid de Tribunalul Penal International de la Haga. El i-a condus pe sarbii bosniaci in timpul razboiului civil de la inceputul anilor ’90, impotriva croatilor si a musulmanilor bosniaci.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.