Un lant de supermarketuri din nordul Italiei organizeaza in luna septembrie, in contextul cresterii somajului, o tombola in cadrul careia fericitii castigatori primesc un loc de munca in cadrul companiei.
Compania Tigra lanseaza acest concurs cu ocazia celei de-a treizecea aniversari. Se pot castiga 10 locuri de munca, fiind vorba de contracte cu durata fixa de un an, iar posturile sunt de magaziner sau de operatori de motostivuitoare, cu salarii intre 1.100 si 1.200 de euro pe luna, informeaza AFP.

"Fac cumparaturi si gasesc un loc de munca", exclama o tanara femeie de pe afisul publicitar al lantului care detine 59 de supermarketuri in prospera regiune a Lombardiei si a Piemontului.

La expirarea contractului pe termen fix, salariatii vor putea fi angajati definitiv, cu exceptia cazurilor cand este vorba de o problema disciplinara, a declarat Stefano Trentini, responsabilul pentru comunicare al Tigra, companie cu 1.200 de angajati.

Obiectivul este "sa raspundem unor nevoi reale" ale clientilor, iar angajarea este in prezent "o problema prioritara", atat in provincia Varase, cat si in Lombardia, unde se regaseste marea parte a magazinelor grupului si care este "mai privilegiata decat alte regiuni ale tarii", a explicat Trentini.

Pentru a participa la tombola, este necesara detinerea unui card de client fidel al magazinului, iar prin efectuarea unor cumparaturi in valoare de cel putin 30 de euro se castiga dreptul pentru a introduce un bilet in urnele din magazinele lantului. De asemenea, mai pot fi castigate si tichete de cumparaturi, potrivit NewsIn.

Sindicatul CGIL (stanga) a criticat aceasta initiativa si a estimat ca aceasta "exploateaza nivelul dramatic al crizei", intrebandu-se de ce lumea "considera cautarea unui loc de munca ca fiind o roata a norocului".

"Nu este intentia noastra de a ofensa pe cineva", a raspuns Trentini, asigurand ca "atat clientii, cat si angajatii sunt foarte incantati de initiativa".
Ca urmare a crizei mondiale, nivelul somajului a ajuns la 7,3% in primul trimestru al anului 2009, cel mai inalt nivel din ultimii trei ani, arata cele mai recente date oficiale facute publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.