Urmand exemplul lui Barack Obama, Papa Benedict al XVI-lea si regina Elisabeth a II-a, presedintele rus Dmitri Medvedev a lansat, marti, propriul sau canal pe site-ul YouTube.
In primul sau film, imbracat in costum si purtand cravata, seful de stat rus a urat un nou an scolar bun, 1 septembrie fiind prima zi de scoala in Rusia. "Suntem foarte fericiti ca presedintele rus si-a deschis propriul canal pe YouTube", a comentat purtatorul de cuvant al Google in Rusia, Alla Zabrovskaïa. "Asta ne confrima ca Internetul a devenit un canal de comunicare important la nivel de stat", a adaugat aceasta, realateaza AFP.

Medvedev, in varsta de 43 de ani, intretine imaginea unui barbat modern, priceput la Internet si la informatica. Din luna aprilie, presedintele rus are un blog pe platforma livejournal, considerata unul dintre principalele spatii ale liberei exprimari de catre internautii rusi, conform NewsIn.

Pe de alta parte, premierul Vladimir Putin utilizeaza o cu totul alta strategie si se concentreaza pe presa traditionala. In aceasta vara, Putin a dominat micul ecran, plonjand in lacul Baïkal si aratandu-si abdomenul gol, in timpul vacantei din Siberia.

YouTube este cel mai mare site de vizionare si postare de clipuri video, creat in februarie 2005 de trei fosti angajati ai companiei PayPal, cu sloganul "Broadcast Yourself". Platforma foloseste tehnologia video Adobe Flash pentru a oferi o mare varietate de produse media, precum filme, videoclipuri, emisiuni TV, scurtmetraje originale si inregistrari facute de amatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.