Se intampla peste tot in lume. Doi fosti ministri israelieni au fost trimisi marti la inchisoare pentru acte de coruptie, a anuntat serviciul penitenciarelor.
Avraham Hirshson, fost ministru de finante, a fost condamnat in iunie la cinci ani si cinci luni de inchisoare pentru ca a deturnat un milion de dolari intre 1998 si 2005. El a fost ministru intre 2006 si 2007 in guvernul fostului premier Ehud Olmert, si el vizat de trei capete de acuzare pentru coruptie. Olmert a demisionat in septembrie 2008, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Shlomo Benizri, fost ministru al sanatatii si muncii si figura importanta a partidului ultraortodox Shass, a fost si el condamnat, tot in iunie, la patru ani de inchisoare pentru coruptie, frauda si obstructionarea justitiei. A fost ministru al sanatatii in 1999-2000, apoi al muncii in 2001-2003.

Incarcerarea lor intervine in ziua reluarii procesului pentru viol si hartuire sexuala intentat fostului presedinte Moshe Katzav, care a demisionat in iunie 2007 din cauza suspiciunilor ce il vizeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.