Prostituatele sunt considerate in China mai demne de incredere decat functionarii sau oamenii de stiinta, potrivit unui sondaj facut de revista Insight China.
Potrivit sondajului, realizat pe internet in iunie si iulie pe un esantion de 3.376 de persoane, prostituatele sunt pe locul al treilea in topul grupurilor socio-profesionale demne de incredere, dupa tarani si membrii clerului, dar inaintea soldatilor si studentilor, arata revista Insight China.

"O asemenea lista este in acelasi timp surprinzatoare si jenanta", a apreciat China Daily, cotidianul oficial de limba engleza, intr-un editorial. Totusi, cotidianul considera ca functionarii isi merita locul, avand in vedere "scandalurile frecvente implicand elita tarii". "Cel putin nu se numara printre categoriile cel mai putin demne de incredere, unde sunt dezvoltatorii imobiliari, secretarele, artistii si regizorii", explica China Daily, potrivit NewsIn.

Autoritatile chineze desfasoara frecvent campanii anticoruptie, in special in perioadele ce preced evenimente politice mari, apreciind ca aceasta submineaza legitimitatea si ameninta chiar supravietuirea Partidului Comunist, aflat la putere de 60 de ani.

Oficial, prostitutia este interzisa in China de la sosirea la putere a comunistilor, dar industria sexului este prezenta peste tot in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.