Presedintele american isi va serba ziua de nastere luand masa cu prietenii sai democrati din Senat, de care depinde in mare parte soarta amplei reforme a sistemului medical pe care o doreste, a anuntat Casa Alba
Fost senator de Illinois, Obama i-a invitat la un dejun la Casa Alba pe cei 58 de senatori democrati si doi independenti care voteaza in general cu democratii, a anuntat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Robert Gibbs. Senatul Statelor Unite are in total 100 de membri. citeaza NewsIn.

Gibbs a apreciat ca discutiile se vor concentra cu siguranta asupra reformei sanatatii, care vizeaza sa furnizeze asigurarea de boala unui numar de 46 de milioane de americani care nu beneficiaza in prezent de aceasta. Proiectul este combatut de opozitia republicana din Senat, dar provoaca diviziuni si printre democrati. Astfel, aripa de dreapta a Partidului Democrat este alarmata de costul acestei reforme, intr-o perioada de derapaj bugetrar.

Presedintele american trebuie, de asemenea, sa isi convinga aliatii sa sustina eforturile sale de combatere a incalzirii climatice si, in special, crearea unei burse a drepturilor de poluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.