Cel putin doua persoane din Garda Civila spaniola au murit intr-o explozie produsa ieri in apropierea unei baraci din localitatea Palmanova de pe insula spaniola Mallorca, anunta cotidianul spaniol El Pais.
UPDATE: Autoritatile spaniole au inchis porturile si aeroportul din Mallorca. Autoritatile din Mallorca au anuntat ca transportul maritim si aerian de pe insula va fi suspendat, pentru "a evita fuga teroristilor", dupa o explozie care a provocat joi moartea a doi membri ai Garzii civile spaniole, transmite NewsIn, citand AFP.

"Din cauza atentatului de dupa-amiaza din departamentul Calvia, fortele de securitate au implementat operatiunea 'Jaula' ("cusca" in limba spaniola - n.red.), care vizeaza inchiderea insulei pentru a evita fuga teroristilor", a anuntat prefectura intr-un comunicat. "Acest lucru inseamna ca plecarile din porturi si aeroporturi sunt interzise" pe o perioada nedeterminata, a adaugat el.

Comunicatul nu mentioneaza insa si restrictionarea sosirilor pe insula Mallorca, unde zeci de turisti sunt asteptati in luna august, in plin sezon estival.

In plus, potrivit cotidianului spaniol El Mundo, hotelurile din orasul Palmanova s-au inchis, iar autoritatile le-au interzis oamenilor sa iasa din case.

Potrivit cotidianului spaniol, explozia, care a avut loc la ora locala 13.50, a provocat moartea a doi ofiteri din Garda Civila (in varsta de 27 si 28 de ani) si ranirea mai multor persoane. Acesta este primul atentat terorist soldat cu victime din Insulele Baleare.

Nu se stie inca daca explozia a fost produsa de o masina-capcana sau un alt dispozitiv, insa a fost puternica si a produs numeroase pagube materiale.

Explozia intervine la numai o zi dupa ce un atentat atribuit ETA vizand tot Garda Civila s-a soldat cu cel putin 50 de raniti. [Atentat cu bomba in Spania]





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.