Consulul roman la Chisinau, Ion Nuica, a demisionat astazi dupa ce cotidianul Curentul a facut publice imagini video in care diplomatul roman este surprins in timpul unei partide de sex, impreuna cu o tanara care ar putea fi angajata a consulatului roman.
Redactia Curentul sustine ca a primit un film realizat cu o camera ascunsa care infatiseaza un domn prezentat drept diplomat roman alaturi de o femeie, care fac sex, la rezidenta din Republica Moldova.

Cotidianul central nu dezvaluie de la cine a primit filmul, insa arata ca montajul inregistrarii a fost realizat "in stilul documentarelor Mosfilm". Limbajul genericului, maniera realizarii montajului si utilizarea precara a limbii romane tradeaza niste angajati ai SIS-ului moldovenesc care nu au studiat in Romania, sustine Curentul. Se insinueaza grosier ca s-ar acorda „cetatenie si deschide vize in Romania doar celor care il excita spiritual“ pe consulul roman Ion Nuica, arata publicatia romana.

Potrivit MAE, Ion Nuica si-a prezentat astazi demisia din postul pe care il ocupa. "Consulul nostru este chemat in tara inca de saptamana trecuta si isi anuntase inca de pe atunci intentia de a demisiona. Astazi el doar a semnat actul in sine", a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, fara a face precizari despre motivele pentru care a fost chemat sau pentru care si-a dat demisia, arata NewsIn.

Noul scandal intervine in plin inghet diplomatic intre Chisinau si Bucuresti, in conditiile in care Romania nu are ambasador in capitala moldoveana, dupa ce autoritatile moldovene au refuzat sa-si dea acordul pentru persoana propusa de MAE roman.

Fostul ambasador roman la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost expulzat in aprilie, impreuna cu un alt diplomat roman, dupa ce puterea din Republica Moldova a acuzat Romania de implicare in violentele postelectorale din 7 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.