Politia din Wichita, statul Kansas, a reusit zilele trecute sa captureze un criminal in serie, cautat de peste 30 de ani pentru uciderea a zece persoane. Victimele lui Dennis Rader, 60 de ani, au murit in chinuri groaznice in perioada anilor 1974-1991, dar criminalul a putut fi identificat abia acum, fiind "tradat" de rezultatele unor teste ADN.

Rader, aparent un ucigas avid de publicitate, s-a autointitulat de-a lungul anilor "BTK" - initialele celor trei cuvinte "bonds", "torture", "kill" (a lega, a tortura, a ucide) fiind folosite in scrisorile sale de revendicare a crimelor adresate in special cotidianului local "The Wichita Eagle". Initialele cu care Rader a ales sa intre in analele criminalisticii americane descriu de facto felul in care dezaxatul obisnuia sa opereze.

Citeste si:

Cel care in viata de zi cu zi era membru al unui grup de cercetasi si reprezentant al consiliului laic al enoriasilor luterani din cartierul Park City a pledat vinovat in fata instantei, admitand cu sange rece faptele in toate cele zece cazuri. El a reusit sa socheze publicul aflat in sala de tribunal, printre care si membri ai familiilor victimelor, povestind detalii dintre cele mai teribile: cum s-a autosatisfacut langa trupul spanzurat al unei fetite de 11 ani sau cum mai facea respiratie gura la gura victimelor asfixiate in prealabil. Pe de alta parte, faptasul a renuntat sa faca uz de dreptul sau la un proces cu jurati, poate si pentru ca nu este pasibil de pedeapsa capitala.