Grupul farmaceutic Roche a recunoscut ieri existenta unui al doilea caz in mai putin de o saptamana de rezistenta a virusului gripei porcine la antiviralul sau Tamiflu, de data aceasta in Japonia, relateaza AFP.
"Am fost informati despre acest caz" de rezistenta la Tamiflu, in Japonia, a spus un purtator de cuvant, citat de NewsIn.

Este vorba despre o mama al carei copil a fost tratat cu Relenza, medicamentul grupului britanic GlaxoSmithKline (GSK). Femeia a primit preventiv Tamiflu, dar a dezvoltat o rezistenta la medicamentul grupului Roche, a explicat purtatorul de cuvant.

"Este absolut normal, pentru ca 0,4% dintre adulti dezvolta rezistenta la Tamiflu", a subliniat sursa, adaugand ca acest nou caz nu schimba cu nimic eficienta medicamentului impotriva gripei porcine.

Danemarca a anuntat luni un caz similar. Un barbat in contact cu o persoana bolnava a primit tratament preventiv cu Tamiflu, insa a contractat virusul. Bolnavul a fost tratat apoi cu un alt antiviral.

OMS a spus totusi miercuri ca este vorba despre un "caz izolat" si ca isi mentine recomandarea pentru Tamiflu si Relenza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.