Razboiul din Irak a fost declansat din motive false, cred americanii, conform unui recent sondaj de opinie. Studiul a fost comandat de "Washington Post".

Peste jumatate dintre americani considera ca George W. Bush a "inselat in mod intentionat" opinia publica cu privire la armele de distrugere in masa din Irak, se arata intr-un sondaj de opinie comandat de "Washington Post". Studiul subliniaza ca 57% la suta dintre respondenti - un record - cred ca administratia a exagerat argumentele potrivit carora regimul lui Saddam Hussein ar fi detinut arme de distrugere in masa.

In total, 56% dezaproba - dintre care 44% in mod ferm - modul in care Bush gestioneaza situatia din Irak. 53% dintre americani considera ca acest conflict nu a meritat. Cu toate acestea, peste jumatate dintre cei intrebati doresc ca militarii americani sa ramina in Irak pina la restabilirea ordinii. Potrivit sondajului, 53% dintre respondenti se arata insa mai degraba optimisti in ceea ce priveste evolutia situatiei din Irak. Pe plan general, 51% dintre respondenti dezaproba politica presedintelui lor, dintre care 40% in mod ferm.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.