Italia a adoptat definitiv, ieri, o lege controversata ce inaspreste arsenalul antiimigratie, un proiect-cheie al Guvernului Berlusconi, relateaza AFP.
Italia a adoptat definitiv controversata lege antiimigratie

Senatul, dupa Camera Deputatilor in mai, a adoptat definitiv proiectul. Unele dintre dispozitiile sale au intrat deja in vigoare prin decrete de lege.

Senatul a adoptat textul cu 157 voturi pentru, 124 impotriva si trei abtineri.

Condamnat de organizatiile pentru drepturile omului si de Biserica Catolica, pachetul a fost adoptat in cadrul unui vot de incredere, o procedura accelerata, denuntata de stanga politica, arata NewsIn.

Legea introduce in Italia delictul de imigratie ilegala, sanctionat cu o amenda de 5.000 pana la 10.000 de euro, precum si cu o expulzare imediata. Sederea imigrantilor ilegali in centrele speciale va fi, de asemenea, prelungita pana la sase luni, fata de doua, in prezent, pentru a se permite identificarea lor in vederea expulzarii in tara de origine.

Proiectul legalizeaza si "patrulele cetatenesti", o concesie facuta partidului antiimigranti Liga Nordului, aliat al partidului lui Berlusconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.