Un tanar care afirma ca a fost sodomizat de politisti cu un baston intr-o statie de metrou de la New York cere despagubiri de 220 de milioane de dolari, a anuntat vineri avocatul sau.

"Legea federala interzice si pedepseste abuzurile politistilor si exista 11 capete de acuzare, deci suma este justificata", a declarat Kevin Mosley, unul dintre avocatii lui Michael Mineo. In varsta de 24 de ani, acesta afirma ca a fost sodomizat in timpul arestarii sale, intr-o statie de metrou, in luna octombrie a anului trecut.

Victima a depus plangere la un tribunal federal impotriva primariei si politiei New York, dar si impotriva a patru politisti, pentru incalcarea drepturilor sale civile.

"Acest gen de conduita nu poate fi tolerat si este corect sa se ceara despagubiri atunci cand este distrusa o viata", a remarcat avocatul sau.

In acest caz, care va fi judecat in penal in septembrie, un tanar politist numit Richard Kern a fost deja inculpat in decembrie pentru agresiune sexuala cu circumstante agravante impotriva lui Michael Mineo. Kern, care risca 25 de ani de inchisoare, a pledat nevinovat, ca si alti doi politisti, Andrew Morales si Alex Cruz, acuzati ca au incercat sa ascunda faptele colegului lor.

Michael Mineo, angajat al unui salon de piercing, fusese arestat in 15 octombrie in apropierea unei statii de metrou din Brooklyn (sud-estul New York-ului), politistii suspectandu-l ca fuma marijuana. El a incercat sa fuga, dar a fost prins in statia de metrou si imobilizat la pamant de doi politisti, caruia li s-a alaturat un al treilea.

Tanarul spune ca a fost sodomizat cu un obiect in timp ce i se puneau catusele, agresiune care a continuat cateva minute, in pofida urletelor sale, confirmate de un martor. Michael Mineo a fost spitalizat cateva zile si a trebuit sa revina la spital, din cauza unor dureri persistente.
Ancheta a demonstrat ca sodomizarea a fost comisa cu un baston de politist "care a fost introdus in anusul suspectului, provocand o ruptura si sangerari interne".

Pentru ca cei trei politisti negau, seful politiei din New York Raymond Kelly s-a adresat Parchetului, care a convocat un mare juriu pentru a face ancheta.

Fapte similare petrecute tot in randul politiei din New York in urma cu 12 ani au fost pedepsite cu 30 de ani de inchisoare. In 1997, Abner Louima, un imigrant haitian de 30 de ani, fusese sodomizat de politisti cu o coada de matura. Unul dintre politisti, Justin Volpe, a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare. Victima a primit si despagubiri de noua milioane de dolari de la primaria si politia orasului, desi ceruse 155 de milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.