Radu Gabriel Mateescu, ambasadorul Romaniei in Regatul Thailandei a murit in urma unui atac de cord la Spitalul Payathai din Bangkok, in data de 28 mai 2009.

„Domnul Radu Gabriel Mateescu si-a prezentat scrisorile de acreditare ca ambasador al Romaniei in Regatul Thailandei in octombrie 2006 si a servit in aceasta calitate cu devotament si inalt profesionalism”, se arata in comunicatul MAE.

Institutia mai precizeaza ca intr-o cariera diplomatica de 40 de ani, Mateescu, nascut in 1944, a desfasurat o ampla activitate diplomatica si de reprezentare, activand in ambasade ale Romaniei din Asia, Africa, Europa si America de Nord. Acesta a indeplinit functia de sef de misiune sau ambasador la oficiile diplomatice ale Romaniei din Islamabad, Ottawa, Pretoria si Bangkok.

„Lingvist desavarsit, s-a remarcat in activitatea de diplomatie culturala si de diplomatie publica si a contribuit, prin elocventa si spirit pedagogic, la promovarea si mentinerea unui standard de excelenta profesionala in randul tinerei generatii de diplomati” mai precizeaza MAE, care isi exprima sincere condoleante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.