Presedintele moldovean Vladimir Voronin a declarat miercuri ca Uniunea Europeana coboara o "cortina de fier" in randul cetatenilor moldoveni pentru ca le permite sa circule liber in Europa numai celor care detin si pasapoarte romanesti, relateaza ITAR-TASS.

"Ceea ce face Uniunea Europeana Moldovei nu este bine. Sa deschizi Europa numai pentru acei cetateni moldoveni care au pasapoarte romanesti este umilitor pentru poporul moldovean. Ar trebui sa nu ne mai umileasca asa, facandu-ne sa calatorim spre Europa numai prin Romania", a declarat Voronin la televiziune, citeaza NewsIn.

"E mai rau decat o cortina de fier", a adaugat indignat seful statului moldovean, potrivit RIA Novosti.

Acesta a amintit ca saptamana trecuta s-a intalnit cu Inaltul reprezentant UE pentru politica externa, Javier Solana, si cu premierul ceh Mirek Topolanek, a carui tara detine presedintia UE, si le-a cerut sa rezolve problema liberei circulatii a cetatenilor moldoveni in tarile UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.