O bomba neexplodata, de 100 de kilograme, datand din perioada celui de al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita vineri in apropiere de apartamentul cancelarului Angela Merkel, care a fost evacuat, relateaza Reuters.

Un purtator de cuvant al politiei din Berlin a precizat ca a fost evacuata toata zona pe o raza de 300 de metri, inclusiv Neues Museum, care face parte din complexul berlinez de cladiri Muzeul Insula, avariate grav in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial si care sunt in curs de renovare. Merkel locuieste intr-un apartament vis-a-vis de ele, relateaza NewsIn.

"Intr-adevar, apartamentul cancelarului se afla in zona care trebuie evacuata", a spus purtatorul de cuvant al politiei, Bernhard Shodrowski. "Daca este acasa va trebui sa paraseasca apartamentul. Iar daca nu este acasa nu i se va permita sa vina in zona", a adaugat el.

"Ne vom asigura ca se afla in zona sigura. Dupa ce va fi evacuata zona, expertii vor dezactiva bomba. Vor incerca sa scoata cele doua detonatoare din bomba manual",
a explicat el.

Bomba, de fabricatie rusa, a fost descoperita in jurul orei locale 5.40 (18.40 ora Romaniei). Merkel sustinea un discurs intr-o alta parte a Berlinului cand a fost descoperita.

Potrivit estimarilor, intre 10% si 20% dintre bombele Aliatilor, care au fost lansate in Germania in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, nu au explodat. Multe dintre ele au fost gasite si distruse la scurt timp dupa razboi, dar mii dintre ele au fost descoperite decenii mai tarzu, adesea de muncitori din constructii. Uneori au avut loc explozii fatale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.