Un barbat cu cetatenie germana si de origine romana s-a baricadat astazi in holul Curtii Europene pentru Drepturile Omului din Strasbourg si a amenintat ca isi va da foc, relateaza AFP.

Politia l-a imobilizat pe barbatul de origine romana care se baricadase in holul CEDO si ameninta ca isi va da foc, relateaza NewsIn.

Barbatul a depus o plangere impotriva Germaniei in 2007, in legatura cu care s-a decis ca nu poate fi primita, urmata de o a doua plangere in 2008, in curs de examinare, a spus un purtator de cuvant al CEDO.
Barbatul cere despagubiri Germaniei, dar motivele nu sunt clare.

"Cere o suma mare de la Germania", a spus purtatorul de cuvant, precizand ca, din cele spuse de barbat, reiese ca ar fi victima unei incalcari a dreptului la un proces echitabil.

Romanul s-a prezentat la ora 11.30 (12.30, ora Romaniei) la intrarea in Palatul drepturilor omului, accesul i-a fost blocat de paznici si atunci a scos dintr-o geanta o canistra de benzina. A inceput sa se stropeasca, amenintand ca isi va da foc, a informat politia.

Un negociator al politiei, in civil, este la fata locului impreuna cu alti sase politisti, pompieri si un vehicul pentru stingerea incendiilor.

Incidentul are loc in contextual in care 28 sefi de state si de guverne sunt asteptati la Strasbourg, pentru summitul NATO din 3-4 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.