Mai multe incidente au izbucnit marti seara intre politie si militantii anti-NATO, care s-au instalat la sud de Strasbourg, in urma unor controale de identitate, au anuntat miercuri o sursa din politie si mai multe grupuri de protestatari, citate de AFP.

Potrivit purtatorilor de cuvant ai doua grupuri anti-NATO, fortele de ordine au folosit grenade si gaze lacrimogene in jurul orei locale 22.00 (23.00, ora Romaniei), dupa ce aproximativ 150 de militanti s-au adunat pentru a denunta "controale de identitate insistente", citeaza NewsIn.

Potrivit unei surse din politie, fortele de ordine au intervenit dupa o serie de incidente survenite in jurul orei locale 21.30 (22.30, ora Romaniei) la la baza militara Polygone, situata la trei kilometri de tabara manifestantilor. Acolo, un grup de circa 15 persoane a aruncat cu pietre in directia elicopterelor stationate la baza.

"Vehicule ale politiei au fost trimite in apropiere de (tabara anti-NATO - n.red.), iar politisti au controlat identitatea unui suspect aflat in afara taberei", a explicat Didier Mazoyer, directorul Departamentului de Securitate Publica (DDSP).

"Intre 80 si 100 de indivizi agresivi, care purtau cagule si aveau bastoane s-au apropiat. (...) Pentru a se putea retrage, politistii au folosit pentru siguranta lor arme neletale si grenade cu gaze lacrimogene" pentru a elibera zona, a adaugat Mazoyer, precizand ca manifestantii au aruncat cu pietre in directia politistilor, spargand geamurile masinilor lor.

Incidentele nu s-au soldat cu raniti si nimeni nu a fost arestat, a precizat directorul DDSP. In jurul orei locale 23.00 (24.00, ora Romaniei), situatia a redevenit calma.

Tot marti, manifestantii anto-NATO au criticat "agresivitatea" si "presiunea" la care ar fi supusi de politie cei instalati in tabara din sudul Strasbourgului.

La summitul NATO, care va avea loc la Strasbourg, in Franta, si Kehl, in Germania, intre 3 si 4 aprilie, vor participa 28 de sefi de stat si de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.