Premierul ceh Jiri Parubek a declarat ca amanarea referendumului pe tema Constitutiei Europene in Marea Britanie, dupa ce Tratatul a fost respins in Franta si Olanda, face "imposibila" organizarea unui scrutin in Cehia.

Intr-un interviu acordat pentru BBC, luni seara, Parubek a afirmat ca este "dezamagit" de anuntul facut de Londra privind suspendarea procedurilor de organizare a referendumului asupra Constitutiei Europene. "Sunt putin dezamagit de aceasta solutie", a afirmat el, comentand anuntul lui Jack Straw, ministrul britanic de externe. "Solutia Guvernului britanic este foarte complicata pentru noi si va avea o puternica influenta asupra situatiei politice din Cehia", a spus seful Executivului de la Praga.

Pozitia britanica va intari argumentele taberei din Cehia care se opune Constitutiei Europene, a explicat el. Intrebat daca intentioneaza, totusi, sa organizeze in Cehia un referendum pe tema Tratatului constitutional, Parubek a precizat ca acest lucru "este imposibil in prezent".

"Situatia a devenit mai dificila pentru noi, dupa referendumurile din Franta si Olanda, pentru ca opozitia fata de Constitutia Europeana este foarte puternica in Cehia", a mai spus Jiri Parubek.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.