Intensificarea traficului cu droguri ce provin din Afganistan este "o rusine pentru comunitatea internationala", a declarat marti directorul serviciilor ruse antidrog, Viktor Ivanov, acuzand Statele Unite si NATO, relateaza AFP.

"Este o rusine pentru comunitatea internationala cand 93% din heroina se acumuleaza intr-o tara in care se afla un contingent de 100.000 de militari", a spus el, citat de Interfax, potrivit NewsIn.

"Cei care si-au asumat responsabilitatea in aceasta tara sunt responsabili pentru situatie", a adaugat el.
Ivanov a subliniat ca Moscova a prezentat o initiativa pentru extinderea mandatului fortelor coalitiei, pentru ca ele sa poata luptra impotriva productiei si traficului de droguri. "Din nefericire, nu am primit niciun raspuns", a precizat el.

In Rusia, aproape 2,5 milioane de rusi consuma droguri, dintre care 140.000 de adolescenti. Anual, circa 30.000 de persoane mor din aceasta cauza, potrivit lui Ivanov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.