Presa chineza a eliminat mentiunea pe care a facut-o Barack Obama referitoare la comunism, in discursul de investitura

"Amintiti-va ca generatiile anterioare au infruntat comunismul si fascismul nu doar cu rachete si tancuri, ci si cu aliante solide si convingeri puternice", a spus Obama printre altele, in discursul sau de investitura de 18 minute, relateaza NewsIn, citand Reuters.

"Celor care se agata de putere prin coruptie si minciuna si ii reduc la tacere pe nemultumiti, le spun ca se afla de partea nepotrivita a istoriei, dar le vom intinde o mana daca sunt dispusi sa slabeasca stransoarea", a continuat Obama.

Insa in traducerile publicate pe principalele portaluri chineze - Sina si Sohu, cuvantul "comunism este omis", ca si referirea la reducerea la tacere a nemultumitilor. Un alt portal cu audienta mare, Netease, a eliminat cu totul paragraful cu referirea la comunism, numai ca un utilizator din Canada l-a adaugat intr-un comentariu cu urmatoarea observatie: "Hahaha, comunismul si fascismul". Versiunea de pe Netease contine insa referirea la nemultumiti, care a starnit numeroase comentarii din partea utilizatorilor.

Versiunea completa a fost publicata pe site-ul Phoenix TV, televiziune din Hong Kong, si in engleza, pe site-ul cotidianului China Daily.

Autoritatile comuniste chineze au inchis recent peste 200 de site-uri pentru continut "vulgar", masura considerata de multi inca un pas pentru a reduce la tacere nemultumirile, intr-un an cu mai multe aniversari sensibile.

Spre exemplu, anul acesta se implinesc 20 de ani de la inabusirea sangeroasa a protestelor din Piata Tiananmen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.