Zeci de membri Hamas au fost luati prizonieri de catre armata israeliana in Fasia Gaza de la inceperea operatiunilor terestre, sambata seara, a anuntat luni un purtator de cuvant militar, citat de AFP.

"Zeci de membri Hamas au fost arestati in ultimele zile. Unii au fost interogati la fata locului si transferati in Israel", a spus purtatorul de cuvant.

Aripa militara a Hamas a spus anterior ca mii de militanti sunt gata sa lupte impotriva armatei israeliene in Fasia Gaza.

"V-am pregatit mii de militanti bravi, care va vor astepta la fiecare colt si va vor primi cu foc si sabie", a spus Abou Obeida, purtatorul de cuvant al Brigazilor Ezzedin al-Qassam.

Ofensiva declansata in urma cu zece zile de armata israeliana impotriva gruparii Hamas, care controleaza aceasta zona, s-a soldat cu mai mult de 500 de morti, printre care numerosi civili, potrivit surselor palestiniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.