MAE isi exprima o pozitie ferma impotriva violentei si face apel la toate partile implicate sa renunte imediat la actiunile de forta, in favoarea dialogului si a gestionarii situatiei prin mijloace politico-diplomatice. Singura cale de a da sanse pacii in Orientul Mijlociu este iesirea din spirala violentei si revenirea la masa dialogului a autoritatilor legitime palestiniene si israeliene, se arata intr-un comunicat de presa.

In acelasi timp, MAE solicita tuturor cetatenilor romani aflati in Fasia Gaza sau in zone din imediata apropiere a teritoriilor in care au loc operatiuni militare sa se abtina de la orice actiuni care ar putea determina reactii de forta ale partilor implicate in conflict. Cetatenii romani sunt indemnati sa apeleze la sprijinul oficiilor diplomatice ale Romaniei de la Tel Aviv si Cairo pentru gestionarea eventualelor solicitari de asistenta.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste, si cu aceasta ocazie, ca Romania promoveaza si sustine ferm realizarea de progrese in cadrul Procesului de Pace, conform angajamentelor asumate la Conferinta de la Annapolis (2007), cu scopul crearii statului palestinian independent care sa convietuiasca in pace si securitate alaturi de acela israelian, in conformitate cu prevederile Foii de Parcurs a Cvartetului International pentru Orientul Mijlociu (2003).